Werkgeluk workshops

De werkgeluk weekends zijn in 2019/20 komen te vervallen. Een mooi alternatief zijn de eendaagse werkgeluk workshops

Zie voor de workshops: https://www.zen.nl/cursussen/zenwerk/

Werkgeluk weekend: twee dagen vol ruimte en rust, waarin je speels structuur krijgt om stappen te zetten naar meer werkgeluk

hannekedijkman@newoptions.nl

Wil je meer werkgeluk in je huidige werk of een nieuwe werkkring?Wil je leren om met gevoel en ratio keuzes te maken? Dan is dit werkgeluk weekend een prachtige manier om dit samen met maximaal zeven anderen te ervaren. In werkstad Rotterdam.

In het weekend oefenen we intensief de vier stappen naar werkgeluk, zodat je die kunt toepassen in je huidige werk of bedrijf, en/of je zoektocht naar ander werk. Zie ook de filmpjes en het boek voor meer info over deze vier stappen.

Eerdere deelnemers noemden als effect van het weekend:

 • Ik denk dat ik door het weekend een burnout voorkomen heb.
 • Ik merk dat ik na het weekend meer coachend werk, niet alleen maar als manager reageer.
 • Tijdens het weekend werd het me duidelijk dat terugkomst naar Nederland voor mij een reële optie is. Ik ging naar Schiphol met een helder plan van aanpak, dat ik inmiddels ook aan het uitvoeren ben.
 • In het weekend heb ik vooral geleerd dat deze zoektocht een leerproces is waarvan ik een leuke en interessante tijd kan maken.

Lees de uitvoerige reacties onderaan de pagina.

Wat zou jij willen bereiken met het weekend? Bel of mail me als je twijfelt of het weekend aansluit bij jouw wensen: hannekedijkman@newoptions.nl of 06 22 77 0681.

Je gaat naar huis energiek, ontspannen en met een actieplan

planAan het eind van de twee dagen heb je meer zin in je werk en/of zin om op zoek te gaan naar ander werk. Je hebt meer inzicht gekregen in jezelf en de wereld om je heen. Je ervaart én meer ruimte én meer structuur. Je gaat naar huis ontspannen, met focus en energie plus met een concreet actieplan voor werkgeluk:

 • Je hebt heldere keuzes gemaakt, op basis van gevoel en ratio
 • Je voelt meer rust in hoofd en lijf en meer vertrouwen in het pad naar werkgeluk
 • sparren wwJe weet hoe je in je huidige werk gelukkiger kan worden
 • En/of je hebt concrete zoekrichtingen (branche/functie), van werk dat jou gelukkig zou kunnen maken
 • Je hebt een checklist met criteria voor jouw ideale werk
 • En een persoonlijk stappenplan, zie afbeelding
 • En/of je weet hoe je zoektocht met meer plezier en energie oppakt
 • Je hebt bijzondere mensen leren kennen die net zo’n zoektocht als jij maken
 • Je hebt (hernieuwd) kennis gemaakt met meditatie en weet dat je vaker kunt mediteren
 • Zie ook de vele referenties hieronder.

Samen met anderen die ook willen leren hoe ze meer werkgeluk en levensgeluk kunnen vinden

aanhetwerkDe weekends zijn gericht op mensen die meer werk- en levensgeluk willen. Tot nu toe mensen van 30 tot 67 jaar, mannen en vrouwen, vanuit het hele land, uit allerlei functies en branches. Ook een groeiende groep zelfstandigen kiest voor een weekend. Zie ook hieronder bij ervaring van deelnemers.

Je deelt met elkaar ervaringen, inzichten en ook het plezier. Je geeft en ontvangt feedback en tips, respectvol en professioneel. Je werkt samen voor werkgeluk tijdens het weekend.

Een deel van de deelnemers heeft een tijd in het buitenland gewerkt en komt nu terug naar Nederland, zie New Options for Dutch Repats. Een mooie mix van “Nederlanders” en “repats” verbreedt ieders perspectief. Na afloop houden velen contact.

Extra’s: Vooraf een checklist, na drie maanden terugkombijeenkomst

Voorafgaand ontvang je een korte checklist. Hiermee kun je voor jezelf nagaan waar je nu staat en kun je ook weergeven wat de belangrijkste vraag is die je beantwoord wilt hebben. Na drie maanden volgt een terugkombijeenkomst van drie uur om terug te blikken, te kijken wat je hebt geleerd en waar je eventueel nu tegenaan loopt. Deze bijeenkomst (in Rotterdam en/of online) stimuleert om met het actieplan aan de slag te gaan en de leerervaring door te zetten. Datum van de bijeenkomst is in overleg met de deelnemers.

Meditatie voor creativiteit en focus

zendo wwWe zullen meerdere periodes mediteren. Kussens en meditatiebankjes zijn aanwezig, want we gebruiken de ruimte van Zen.nl Rotterdam Zuid. Meditatie-ervaring is niet nodig. In het weekend krijg je heldere uitleg, zodat je ontspannen mee kunt doen.

De afwisseling van concrete oefeningen met periodes van stilte helpt om creatiever te zijn en om gevoelens en gedachten op het spoor te komen die wat zijn weggezakt. Bovendien is het een oefening in doorzetten en focus houden, wat je zal helpen om het actieplan ook daadwerkelijk uit te voeren.

Wat kost het en wat krijg je ervoor

Je investering voor dit weekend is € 195 inclusief BTW*. Dit bedrag is dus inclusief:

 • Hele weekend met alle oefeningen hanneke_quality
 • Koffie, thee, koekjes, fruit
 • Kort één-op-één coachingsgesprek met mij tijdens het weekend
 • Terugkombijeenkomst drie maanden na het weekend
 • Een kennismakingsgesprek vooraf (telefonisch, skype of in Rotterdam).

Zie ook de voorwaarden en de niet goed-geld terug garantie. Mocht je de eerste dag om half 1 besluiten niet verder te gaan dan krijg je het bedrag minus administratiekosten van € 25 retour. Bedrag is exclusief eventuele overnachting, lunch (2x) en diner (1x).

* Kan ik de factuur naar je werkgever sturen? Dan reken ik € 100 aan administratiekosten.

Wanneer en waar is het? Vrijdag 25 januari van 13 uur tot 21 uur en zaterdag 26 januari van 10 tot 17 uur

Op mijn coachingspraktijk  en meditatieschool Zen.nl Rotterdam Zuid: Weipoort 31, 3075 EW Rotterdam. Goed bereikbaar met OV en auto. Gratis parkeerplekken. Desgewenst doe ik je suggesties voor plekken om te overnachten.

Meld je nu aan, max 8 deelnemers, vol = vol

Kun je bovengenoemde datum niet maar heb je wel interesse? Noteer dat dan bij Opmerking/vraag.

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Telefoon

Opmerking / vraag

Bellen of direct mailen kan ook: 06 2277 0681, hannekedijkman@newoptions.nl.

Wat gebeurt er als ik me hier aanmeld? Inschrijving, factuur, annulering

 • vaan wwNa je aanmelding bel of mail ik je om samen na te gaan of het weekend past bij jouw vraag.
 • Zo ja, dan is je inschrijving definitief.
 • De factuur ontvang je drie weken van te voren, betaling binnen twee weken of in overleg.
 • Bij annuleren tot drie weken van te voren reken ik geen kosten. Daarna is annulering niet meer mogelijk, wel kan er iemand anders in je plaats meedoen aan het weekend.
 • Na inschrijving ontvang je voortaan ook de nieuwsbrieven van Een 10 voor werkgeluk / New Options. Daarvoor kun je je altijd afmelden. Je gegevens behandelen we zorgvuldig en verstrekken we nooit aan derden. Zie ook de voorwaarden.
 • Voorafgaand aan het weekend ontvang je een checklist plus het definitieve programma.

Wat zeggen eerdere deelnemers?

finet“Mijn vraag bij de start van het weekend was: hoe krijg ik meer plezier in mijn werk, minder Calvijn? Ik heb echt passie voor mijn werk, maar de manier waarop ik werk voelde niet meer goed. In het weekend ben ik heel comfortabel uit mijn comfortzone getrokken. Het was zo stil en vredig, het was zo’n contrast met mijn drukke hoofd. Ik besefte dat mijn batterijtje echt helemaal leeg was. De oefeningen, de open gesprekken met de andere deelnemers en de droge humor van Hanneke maakten dat ik besefte wat ik echt helemaal diep van binnen wil en dat ik  echt andere stappen wil zetten. Die heb ik nu (een maand na het weekend) ook voorzichtig gezet. Ik denk dat ik door het weekend een burnout voorkomen heb.”

Finet Kegge, Adviseur Stage cluster ASC bij Zadkine

frankHoe bescherm ik mezelf tegen hoge (reële of ervaren) werkdruk? Dat was mijn vraag bij de start van het weekend. Een vraag waar ik al langer mee liep.

In het weekend lukte het om de verschillende kanten van mezelf die hierbij een rol spelen met nieuwsgierigheid en mildheid te onderzoeken. Dat gaf en geeft ruimte. Hierdoor weet ik nu op mijn werk meer pro-actief te handelen, zodat ik inderdaad minder werkdruk heb én ervaar.

Frank Schipper, Universitair docent.

lottiEen Werkgelukweekend bij Hanneke was voor mij een fijne combinatie van leerstof, praktische oefeningen, meditatie, de buurt ervaren en sporten. Van voelen, denken en doen dus! Met als resultaat: mijn creatieve ik al meer voorin de bus door bewust reflectie in te bouwen via coach en oriëntatie creatieve opleiding/workshops en zelf ontwerp voor muurschildering gemaakt en voor opfleuren bankjes!

Lotti Hesper, maakt verwaarloosde plekken mooi

“Toen ik meedeed aan het weekend zat ik in een turbulente periode. Mijn werkgever had me gevraagd een andere baan te zoeken. Het werk ging door, de onderhandelingen en de emoties waren lastig. Ik had ook nog niet scherp wat ik daarna wilde doen. Ik wilde leren om makkelijker nee te zeggen en een concreet pad uitstippelen voor mijn volgende carrièrestap.

 In het weekend heb ik een duidelijk doel gekozen voor mijn loopbaan en vooral ontdekt hoe ik dat zoekproces in wil gaan. Ik merk dat ik nu veel makkelijker naar buiten kan brengen wat ik wil. Ik blijf in gesprekken nu goed in contact met mezelf. Ik durf meer op mijn intuïtie te vertrouwen, waardoor netwerkgesprekken meer diepgang krijgen en me echt energie geven. Wat ik bijzonder vind aan Hanneke? Hoe snel ze tot de kern kan komen!”

Anoniem

foto“Het werkgeluk weekend was voor mij een leuke, ontspannen manier om even weg te zijn van de normale gang van zaken en stil te staan bij wie ben ik en waar wil ik naar toe. Ik merk dat ik na het werkgeluk weekend meer coachend werk, niet alleen maar als manager reageer. Ik hou mensen vaker een spiegel voor. Ook ga ik meer ontspannen om met stressmomenten, voel minder spanning. Het weekend stimuleerde me ook om weer aan de slag te gaan met wat ik wil leren en om meer te gaan mediteren.

Door de goede sfeer hadden we open gesprekken. Het gezelschap was gevarieerd, dat maakte het boeiend. Het was een echt reflectieweekend voor me waarin ik ook kwetsbaar kon zijn. De structuur van praktijk, meditatie en sporten was prettig.”

Rob Kreté, Plant Manager ERCA Emery Surfactants BV, directeur VegOilPlus BV

Toen ik me aanmeldde voor het werkgeluk weekend twijfelde ik nog een beetje of ik wel echt naar Nederland terug wilde. Ik heb een goede baan hier en de terugkomst betekent een hele verandering voor mij en voor mijn gezin. Ik besloot om het weekend te zien als een kick off. Het was heerlijk om zo twee dagen te kunnen focussen.

Tijdens het weekend werd het me duidelijk dat terugkomst voor mij een reële optie is. Ik ging naar Schiphol met een helder plan van aanpak, dat ik inmiddels ook aan het uitvoeren ben. De begeleiding door Hanneke prettig en zeer leerzaam. Het was goed om van de andere deelnemers te horen, met ze te sparren over een terugkomst naar NL en te zien hoe zij bezig zijn.  Mediteren was nieuw voor me. Het is me zo goed bevallen dat ik er nu mee door wil gaan. Ik kan het weekend aan iedereen aanraden die overweegt om terug te keren, of die het wil gebruiken als kick off voor een terugkomst.”

Anoniem, vanuit Noord Amerika

“Dank voor de moBonnieoie lessen in werkgeluk.

Het heeft mij geholpen om de knoop te ontwarren en de draad door te knippen.

Het was fijn om van jou te leren dat het leven nóg lichter kan zijn.”

Bonnie Noorman.

“Het werkgelukweekend bracht me waar ik op hoopte, het antwoord op mijn vraag: wat is het waarbij ik voel: dit is wat ik wil doen? Al werkend, spelenderwijs kwam mijn antwoord naar boven. Hannekes opzet van het weekend heeft de volgende aspecten die me hierbij hielpen. Ten eerste zorgt Hanneke vooraf aan het weekend voor innerlijke afstemming door middel van een vragenformulier dat ook gedeeld werd met de andere groepsleden. Ze heeft zorgvuldige aandacht voor elk van de deelnemers, de onderlinge uitwisseling, de omgeving, de opdrachten en de organisatie. Daarnaast vond ik de afwisseling van opdrachten en meditatie prettig en tot slot, Hanneke houdt een vlot tempo aan. Dit werkte gunstig voor mijn onderbewuste 🙂 Onvoorziene omstandigheden die er in dit weekend waren bracht ze in lijn met wie het aanging door te kijken naar mogelijkheden en een gedurfde keuze te maken. Het had een positief effect tot gevolg. Wat dit betreft ‘leeft’ dit weekend Hanneke’s missie ‘Doe wat echt bij je past’.

Anke Stegenga, coach voor tieners uit éénoudergezinnen

lyanneToen ik me inschreef voor het weekend, was ik net weer aan het werk na een burnout. Ik mediteer bij zen.nl/delft en mijn zenleraar raadde me het weekend aan. Wat ik vooral geleerd heb in het weekend is om me bewuster te worden van mijn gedachten en gevoelens en de patronen daarin. Als er nu op mijn werk iets gebeurt, herken ik in een flits die patronen. Het mooie is dat ik daardoor ook al patronen heb weten te doorbreken.

Zo weet ik steeds beter mijn grenzen aan te geven. Dit uit zich onder andere in duidelijker nee te zeggen of te verwijzen naar anderen als er een beroep op me gedaan wordt voor zaken waar ik op dat moment geen tijd voor heb of die niet onder mijn werkzaamheden vallen. Door het weekend heb ik ervaren dat het echt leuk kan zijn om naar mezelf te kijken.  Het plezier en de rust in mijn werk heb ik teruggevonden.

Ik kan het weekend van harte aanbevelen.”

Lyanne Rövekamp, Kinderarts-neonatoloog,  Juliana Kinderziekenhuis-HagaZiekenhuis?

 

rens fromme“Het werkgeluk weekend bood een goede afwisseling tussen werk en bezinning. De verrassende opdrachten brachten me soms prettig op het verkeerde been.

Mede dankzij het weekend volg ik minder snel mijn impulsen en kan ik beter overzien welke acties nodig zijn in een werkdag, en welke niet.”

Rens Frommé, FROH voor kennisbijeenkomsten

Marjo Dobbelaer

“Het werkgeluk weekend was voor mij echt een oplader. De dynamiek was prima, de plek echt fijn.

Er kwamen voor mij verrassende ideeën uit. Het weekend heeft me geholpen om beslissingen te durven nemen. Op basis daarvan heb ik al gesprekken gevoerd die me echt blij maken.Dat is heel fijn om te voelen.Ik ben heel echt enthousiast over het weekend en raad het aan voor iedereen die stappen wil zetten in het werk.”

Marjo Dobbelaer, Senior Makelaar at WonenBreburg |verkoop |verhuur vrije sectorwoningen

“Ik deed mee aan het werkgeluk weekend omdat ik het bevestigd wilde hebben dat nieuwe carrière keuzes die ik heb gemaakt goed voor me waren. Ook wilde ik met een ‘gerust’ gevoel aan iets nieuws beginnen. Dat is goed gelukt in alle opzichten.

Dat kon doordat ik na het weekend veel meer rust en nieuwe energie voelde en dingen helderder zag. Ervaringen delen met andere deelnemers was ook leerzaam en fijn in een kleine groep. Mooi om te zien dat we gelijk zijn in onze verschillen. Mediteren vond ik fantastisch en ben ermee doorgegaan.

We sloten het weekend af met een 28-dagen plan en het werkt goed om concrete doelen te stellen. Een aanrader voor iedereen die meer werkgeluk wil.

Amna Bakija, HR Expertise Team Reward Europe, Unilever

“Al langere tijd twijfel ik of ik op de juiste plek zit. Soms heb ik het gevoel dat ik aan de grens van mijn kunnen zit. Tegelijkertijd ben ik ambitieus en wil mijn talenten zo goed mogelijk gebruiken. Na een kennismakingsgesprek met Hanneke op de Hub besloot ik om nu tijd te nemen om mijn eigen weg te zoeken. Ik schreef me in voor het Werkgeluk weekend.

Uit de opmerkingen van Hanneke en de ervaringen van de andere deelnemers put ik kracht. Ik ben er trots op dat ik de tijd en rust heb genomen om bij mezelf stil te staan. In het weekend heb ik vooral geleerd dat deze zoektocht een leerproces is waarvan ik een leuke en interessante tijd kan maken. Daar ben ik nu dus mee bezig, o.a. door met veel mensen te praten en te reflecteren op mijn eigen mogelijkheden en wensen. Ik kan het Werkgeluk weekend van harte aanraden voor iedereen die bezig is zijn eigen weg te zoeken.”

Anoniem

mirjam“Toen ik las over het werkgeluk weekend dacht ik: o wat leuk. Maar ik heb al ontzettend veel werkgeluk en ik moet natuurlijk wel een vraag hebben om mee te doen. Hanneke vertelde dat ze voice dialogue gebruikt in het weekend en dat ik natuurlijk ook kon meedoen om te kijken hoe ik dat zelf in mijn werk zou kunnen gebruiken.

Dus ik besloot mee te doen.Ik vond het aardse in het weekend heel fijn. Met de meditatie ben ik doorgegaan. Die helpen me ook om actiever te zijn. De oefeningen waar we mee gewerkt hebben hebben mij concrete tips opgeleverd die ik kan inzetten in mijn eigen praktijk voor coaching en training.

Waar ik vooral veel aan heb gehad, is dat ik meer inzicht heb gekregen in mijn beschermingsmechanisme om mijn kwetsbaarheid te verbergen. Hanneke heeft mij door haar puurheid hierin enorm geïnspireerd. Met als gevolg dat ik in interactie met anderen me meer bewust ben van welke ik bij mij geraakt en actief wordt. Met als gevolg dat ik veel duidelijker feedback kan geven aan anderen.Dat heeft mijn werkgeluk toch nog beter gemaakt! Dus ook mensen met veel werkgeluk kan ik het weekend zeker aanbevelen.

Mirjam Visser, Trainer en carrière coach Gemeente Rotterdam, personal coach Mirjamvissercoaching

ariane

“Om beter in mijn eigen kracht te komen is het als zelfstandig ondernemer fijn om af en toe rust te nemen en terug te trekken uit het drukke stadsleven. Dat geeft mij tijd en ruimte om tot mijzelf te komen en te kijken of ik op het juiste pad zit.  Of ik gelukkig word met wat ik aan het doen ben. Ik koos hiervoor het ‘werkgeluk weekend’ van Hanneke Dijkman.

Onder haar leiding, en met de leuke groep mensen in een rustige en gastvrije omgeving lukte het om mijn hoofd te verfrissen. Er liggen soms drempels in de weg waar je, als je het ruimte geeft, makkelijker weer mee om kunt gaan. Het weekend heeft mij inzicht gegeven hoe ik  mijn eigen werkgeluk creëer en hoe ik hier mee verder wil in mijn eigen onderneming Ariquitectura.”

Ariane Lelieveld, http://www.ariquitectura.com/ “

natalieHet werkgeluk weekend van Hanneke Dijkman is voor mij echt een omslag geweest. Door een reorganisatie komt mijn baan bij mijn huidige werkgever te vervallen en komt er na 29 jaar een einde aan mijn dienstverband bij dit bedrijf. Vóór het weekend zat ik erg vast in het stramien van plannen hoe ik zo snel mogelijk weer ander werk kon vinden. Ik piekerde veel over wat er zou gebeuren als dat niet zou lukken en lag regelmatig wakker.

Door het mediteren, de verrassende oefeningen én de prachtige locatie maakte ik emotioneel de omslag: ik accepteer mijn vertrek en ga iets anders leuks doen. Het voelt nu echt als vrijheid. Als ik nog wel eens bang ben over de toekomst dan sta ik er nu echt bij stil. Door mijn gedachten op papier te zetten en te bespreken met anderen verdwijnt de angst. Ik ben thuis doorgegaan met mediteren en merk dat mijn energieniveau nu hoger is en ik meer open sta voor de buitenwereld.

Dus ik zet nu best wel veel stappen, ben heel concreet bezig met het voorbereiden op een nieuwe baan die past bij mijn eigen keuzes. Ik heb me ook voorgenomen om als ik ander werk heb, alert te blijven of ik er nog werkgeluk ervaar. Kortom: het weekend werkgeluk is een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar werkgeluk!”

Natalie Sebel

“Ik heb kracht en vertrouwen in mezelf en in de toekomst en voel me fysiek beter”

Ik deed mee aan het werkgeluk weekend omdat ik me na een burnout-periode weer wil oriënteren op mijn toekomst. Ik wist wel waar mijn kracht lag, maar voelde het niet meer. Ik heb nu, een maand na het weekend, nog steeds een gevoel van kracht en vertrouwen in mezelf en in de toekomst.

Kennissen zijn verbaasd dat ik meedeed aan een weekend met meditatie en zelf zag ik er best tegenop. Met name tegen het mediteren, want ik had dit nog nooit gedaan.  Ik kan nu zeggen dat het mediteren me goed heeft gedaan.  Ik kwam hierbij  tot nieuwe inzichten ‘zo zit dat dus bij mij, zo ga ik er mee om’. Daarnaast gaf het mediteren mij psychische rust en ruimte om meer afstand te nemen. Ook merkte ik dat de meditaties positieve fysieke effecten hadden: ik had namelijk wat last van mijn darmen en een wat verhoogde bloeddruk. Beide klachten zijn echt verbeterd sedert het weekeinde. Ik probeer dan ook thuis door te gaan met mediteren.

Het was hard werken aan de opdrachten van Hanneke. Verder was de sfeer fijn en het gezelschap aangenaam. Kortom: het was een enorme verrijking, echt een topweekend.”

Energiek en gemotiveerd

katrin

“Het werkgeluk weekeinde is inspirerend. Verrassende opdrachtjes om zich zelf weer een stukje beter te leren kennen.

Ik ben energiek en gemotiveerd terug gekomen.”

Katrin Adami,

Stedebouwkundige Gemeente Den Haag

“Ik ben nu meer als water: flexibel en sterk”

“Toen ik me aanmeldde voor het weekend ging het niet lekker op mijn werk. Ik twijfelde of ik wel op de goede plek zat en overwoog om wat anders te zoeken.
Als introvert laat ik me niet graag opjagen en dat gebeurt wel op mijn werk.
Maar werk zoeken dat bij me past is in de huidige economische en maatschappelijke omstandigheden een pittige klus.

Het werkgeluk weekend was een bijzonder inspirerende weekend. Door de afwisseling voelde het niet zwaar. Ook het uitspitten in tweetallen werkte goed; ik merkte dat het mij hielp en dat ik anderen hielp. Aan het slot van het weekend heb ik als leerdoel geformuleerd dat ik creatief, krachtig en onvermoeibaar als water wil leren omgaan met verandering en onzekerheid. Water weet stenen te splijten, maar is zelf flexibel in het zoeken van de meest geschikte route naar het doel. Het mediteren deed ik voor het weekend af en toe, daarna ben ik het dagelijks gaan doen. Het mediteren helpt me om me als water te voelen.

Terug op mijn werk zie ik het werk meer als een leerproces. Ik experimenteer meer en weet beter aan te geven wat ik nodig heb. Dat maakt het werk een stuk leuker en maakt dat ik me meer ontspannen voel.”

“In mijn vorige baan was ik te veel verwijderd geraakt van mezelf”

“Ik wilde meer zelfinzicht krijgen in mijn zoektocht naar werk. In mijn vorige baan was ik te veel verwijderd geraakt van mezelf.  Tijdens het weekend heb ik stukken van mezelf herontdekt die ik uit het oog verloren was. Delen van mezelf die ik  vaker wil terugzien. Wat ook als winst voelde: tijdens het weekend hoorde ik mezelf zeggen dat ik ondernemer wil worden. Dat voelt als een overwinning, zeker in een periode waarin ik niet zo makkelijk besluiten neem. Hanneke heb ik ervaren als een warmhartig en ook soms streng persoon. Als warhoofd voel ik me daar goed bij. Het mediteren was wel afzien, maar gaf me ook veel energie. Dagen na het weekend zat ik nog bomvol energie.”

“Ik zeg al jaren dat ik iets anders wil doen, maar zette nooit stappen”

“Toen ik naar het weekend kwam voelde ik onvrede over mijn huidige baan. Tijdens het weekend ontdekte ik wat ik vooral belangrijk vind in werk. Naar aanleiding van het actieplan dat we maakten ben ik op zoek gegaan naar ander werk, dat had ik eerder niet gedaan. De afspraak een maand na het weekend voelde daarbij als een prettig stok achter de deur. Het bleek dat andere banen eigenlijk minder betaalden en minder flexibiliteit boden dan mijn huidige werk. Toen ben ik gaan kijken hoe ik in mijn huidige werk dingen kan doen waardoor het leuker wordt. Het bleek dat mijn werk zo gek nog niet is. Door deze stappen kan ik meer betekenen voor anderen in mijn werk en ga ik met meer plezier naar mijn werk. Het coachingsgesprek na een maand was daarbij een prettig stok achter de deur.”

“Dat er wel eens wat knaagt, daar sta ik liever niet bij stil”

Ik vind mijn baan aardig ideaal. Ik doe wat ik wil, volg mijn belangstelling en deel zelf mijn tijd in. Tegelijkertijd knaagt er wel eens wat, daar sta ik liever niet bij stil. Toch was dat de reden om aan het weekend mee te doen. In het weekend werd ik me bewust van patronen die me in mijn werk in de weg zitten én van goede eigenschappen die ik juist meer kan gebruiken. Ik besloot mijn ondernemende ik, mijn creatieve ik en de schrijver in mezelf vaker naar boven te halen en geef de ‘uitsteller’ en ‘kan ik het wel?’ nu minder ruimte in mijn leven. Het mediteren was wel een beetje afzien.  Dat afzien kom ik ook tegen als ik wat wil veranderen in mijn werk. Het doorzettingsvermogen dat bij mediteren hoort komt me nu goed van pas. Ik merk dat ik mezelf sterker neerzet en daardoor meer klussen aantrek die ik graag doe.”

“Het weekend is een goede manier om zelf in balans te blijven”

ingridvanham“De kracht van het werkgeluk weekend vind ik vooral de eenvoud en de rust en ook de ruimte die een ieder kreeg om stappen te zetten in zijn of haar proces op het gebied van werkgeluk. Het weekend heb ik ervaren als een cadeautje voor mezelf. Ik kan het collega coaches van harte aanbevelen. Het weekend is een goede manier om zelf in balans te blijven, aandacht, tijd en liefde voor jezelf te ervaren. Door zicht te krijgen op wat er intern bij je leeft, komt er weer ruimte vrij voor de mensen waarmee je werkt.”

Ingrid van Ham, www.ivhloopbaanadvies.nl

Gun jezelf de tijd om te denken, te voelen en praten

twee sparren aug 2014

Hiernaast zie je twee deelnemers sparren over wat zij nodig hebben voor hun werkgeluk. Wil jij daar volgende keer zitten?

Meld je hierboven aan, of bel me even op 06 2277 0681 of mail hannekedijkman@newoptions.nl voor meer informatie of kennismaking.

Vond je dit waardevol? Delen is vermenigvuldigen!
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email