Onzeker ondernemerschap

Onzeker ondernemerschap

Leiderschap

Voor werknemers en werkzoekenden is er de nodige onzekerheid, daar schreef ik al eens over.

Voor ondernemers en zelfstandigen is er nog veel meer onzekerheid. Misschien dat ze daarom steeds vaker bij me aankloppen. Of het nu gaat om keuzes rond doelgroepen, producten, marketingsmix, de eigen ontwikkeling, de omgang met medewerkers en collega’s: alles is onzeker.

In mijn eigen bedrijf(je) is het al net zo. Zal ik een nieuw boek gaan schrijven? En waarover dan? Durf ik echt een tweede druk van Een 10 voor werkgeluk aan? Had ik niet beter marketingsonderzoek kunnen doen voordat ik een zenmeditatieschool in Rotterdam Zuid startte?

In mijn boek schrijf ik: “Als de afloop onbekend is, hoe kunnen we dan toch geluk ervaren? Misschien is de vraag wel andersom: zouden we wel gelukkig kunnen zijn als we precies wisten hoe alles zou gaan lopen? Als we het script van onze eigen Truman-show precies kenden? Als kind wilden we dat papa of mama iedere keer hetzelfde verhaal voorlas, dat we na verloop van tijd uit ons hoofd kenden. Maar is volwassen worden misschien: leren genieten van de onvoor¬≠spelbaarheid van het leven?”

Hoe doe je dat dan: leren geniet van de onvoorspelbaarheid? Voor mezelf focus ik op het nu:

  • Welke acties wil ik nu doe, gezien de informatie die ik nu heb?
  • De acties waarvoor ik kies, doe ik met al mijn aandacht. Alle aandacht voor de ander, voor de handeling, voor mezelf.

Zo schrijf ik nu deze blog op verzoek van Patty van Kerckhoven, van de Training Factory die me heeft gevraagd voor een Factorysessie Leiderschap en werkgeluk 21 september in Zeeuws-Vlaanderen. Het is onvoorspelbaar hoeveel deelnemers er komen en onvoorspelbaar wat hun vragen zullen zijn. Of deze blog bijdraagt aan een het verminderen van die onzekerheid (of juist niet!) is onvoorspelbaar.

Vergelijk het met de natuur. Lopend door het bos zie ik eindeloze bergen beukennootjes waarvan er slechts enkele wortel schieten. Nog minder daarvan zullen uitgroeien tot grote beuken. Alle andere nootjes vormen weer humus voor de boom, of voer voor eekhoorntjes.

Als mens, als ondernemer, kan ik hooguit kiezen waar ik mijn beukennootjes heen plant. De juiste grond kiezen, water geven, aandacht. Genieten van de actie zelf, zodat deze mij zelf voedt. Soms groeit “mijn plantje” direct als kool. Soms duurt het drie jaar voordat iemand belt: “Eh, ik zou graag eens met je praten.”

Wil je meer weten over werkgeluk en leiderschap? Meld je aan voor de Factorysessie Leiderschap en werkgeluk .

Vond je dit waardevol? Delen is vermenigvuldigen!
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email