In company werkgeluk

fout gemaakt

In company: een 10 voor werkgeluk in jouw organisatie

Beste directeur, leidinggevende of HR-professional!

Er zijn vele onderzoeken die aantonen dat werkgeluk van medewerkers de productiviteit bevorderen, werknemers te behouden, flexibiliteit te verhogen, etc. Tegelijkertijd kun je werkgeluk belangrijk vinden omdat het je eigen werkgeluk vergroot. De eerste stap van de vier stappen naar werkgeluk “Anderen én jezelf gelukkig maken” geldt immers ook voor jou. Graag draag ik daar een steentje aan bij. Hieronder 7 ideeën:

1. Kennismakingsworkshop of -lezing werkgeluk

Deelnemers maken kennis met de vier stappen. Ik lees verhalen voor die raken, zet mensen aan het denken met enkele 1 minuut oefeningen. Een lichte workshop, met humor én meer inzicht, waar mensen geraakt worden. Of een ‘TED-talk’ lezing van 20 minuten. Past goed in een teamdag, een vitaliteitsweek, een teamuitje, etc.

2. Workshop werkgeluk voor leidinggevenden

Als leidinggevenden zich bewust zijn van hoe hun eigen werkgeluk beïnvloed wordt door hun gedachtes, patronen en gedrag, dan kunnen ze ook meer bijdragen aan het werkgeluk van hun medewerkers. In een workshop van drie uur brengt ieder een eigen casus in en werken we individueel en gezamenlijk met de vier stappen naar een 10 voor werkgeluk. Ook mogelijk als deel van een langere leergang voor leidinggevenden.

3. Vier lessen werkgeluk

Voor groepen van 6 tot 12 medewerkers kunnen vier lessen werkgeluk inzicht geven in wat zij zelf kunnen doen om hun werkgeluk te vergroten. Op locatie in de organisatie, of op een andere plek. Vier losse lessen (bijvoorbeeld verspreid over 2 maanden). Of voor meer intensiteit en effect: twee dagen met een overnachting (vergelijkbaar met het open inschrijving werkgeluk weekend).

4. Een 10 voor werkgeluk voor het hele team, intensief programma

Als het team extra aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld in het kader van een bijzondere uitdaging, of een probleem dat al langer speelt, dan is meer nodig. We kijken wat voor intensief programma past. Dat kan op locatie in de organisatie, of wellicht twee dagen ‘op de hei’. Hiervoor werk ik samen met een ervaren teamcoach.

5. Werkgeluk op een netwerkbijeenkomst

Als organisatie werk je samen met klanten, opdrachtgevers, leveranciers, financiers, etc. Samen werk je aan mooie diensten/producten en tegelijkertijd aan elkaars werkgeluk. De vier stappen kunnen nét iets meer werkgeluk voor alle partijen opleveren. In een lichte speelse bijeenkomst tip ik de vier stappen naar een 10 voor werkgeluk aan, om de nieuwsgierigheid op te werken.

6. Writer in residence: het werkgelukverhaal in jouw organisatie

IMAG8032 metalcoVoor het boek werd ik ‘writer in residence’ bij Calandschoen, Conny Janssen Danst, Erasmus Universiteit, Hogeschool Amsterdam, metaalbedrijf Metalco, Rabobank, Stichting Brugwachtershuisjes, Witte de With Contempory Art, etc.

Wilt je ook zo’n mooi portret van de werkvloer, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum, of in een jaarverslag?

7. Zen op het werk

zen in bedrijfNaast werkgelukschrijver/trainer/coach ben ik ook zenleraar.

In een korte workshop zen maken deelnemers kennis met meditatie en de rust en energie die dat op kan leveren.

Interesse voor no 1,2,3,4,5,6,7 of iets anders?

Bel me op 06 2277 0681 of mail naar hannekedijkman@newoptions.nl om kennis te maken en samen te ontdekken hoe we meer werkgeluk kunnen bewerkstelligen.

Wat zeggen eerdere deelnemers/opdrachtgevers

Hieronder aanbevelingen van eerdere deelnemers/opdrachtgevers:

Workshop werkgeluk voor De Broekriem, Tilburg

Donderdagmiddag in Tilburg naar een zeer interessante en leerzame workshop geweest van De Broekriem, waar Hanneke Dijkman uitleg gaf over concrete stappen naar meer werkgeluk en -vise versa- daaraan gekoppeld persoonlijk geluk. Simpel, helder en doeltreffend mooi uitgelegd en ook toegepast middels oefeningen.

Door het inzicht wat ik hierbij heb ervaren, kan ik voortaan bewuster kiezen om en hoe effectiever en gelukkiger te worden, door te kiezen vanuit welke eigenschappen/gedachten/gevoel ik sturing ga geven aan mijn handelen en zijn. Mezelf (her-)vormen om daar te komen waar ik wil komen, door het inzicht welke eigenschappen ik daarvoor een prominentere plek en welke een minder prominentere plek in mijn zijn en handelen dien te geven.

Dank je wel Hanneke voor deze mooie en inspirerende middag!  Ik ben benieuwd naar je boek. Jouw methode is voor iedereen een aanrader en eye-opener.

Lucienne

rsi Workshop Werkgeluk voor RSI Vereniging

Dit was een onderdeel van de jaarlijkse dag voor vrijwilligers van de RSI vereniging. Reacties:

  • “Leuke manier om jezelf beter te leren kennen.”
  • “Ludieke kleurrijke workshop waardoor je met hulp van collega’s meer over jezelf leert. Heel positief.”
  • “Stilstaan bij jezelf brengt je verder in het leven.”
  • “Geleerd: wees blij met je positieve eigenschappen!”

Lezing werkgeluk bij kookworkshop voor Gezondheidscentrum Beverwaard

beverwaard“Voorafgaand aan een kookworkshop met de medewerkers van ons gezondheidscentrum  heeft Hanneke een lezing gegeven over werkgeluk. Dit deed ze op een leuke en creatieve wijze waarbij medewerkers actief werden betrokken bij het onderwerp.

Hanneke geeft inzicht in onze gedachten en heeft ons bewust gemaakt van hoe belangrijk het is om voor jezelf te bedenken wat nu echt gelukkig maakt. Niet alleen privé, maar ook op het werk. En ook vooral hoe we on zelf meer gelukkig kunnen maken met die dingen die we doen.”

Mieke van der Geest, Locatiemanager

Workshop werkgeluk voor NOLOC loopbaancoaches

De workshop werkgeluk heeft me in korte tijd op een speelse manier tot een verrassend inzicht gebracht en daarmee ruimte gemaakt voor een nieuwe oplossingsrichting. Terwijl ik voor mijn gevoel ‘gewoon lekker bezig’ was, zijn er toch belangrijke inzichten langsgekomen en heb ik bijzondere ontdekkingen gedaan. Tot besluit heb ik een aantal concrete en simpele acties opgeschreven, die ik zelf kan uitvoeren om mijn werkgeluk te vergroten. Met dank aan Hanneke voor haar kundige en liefdevolle begeleiding.

Ine Ruijfrok, Coachen met paarden

Hanneke weet verschillende methoden goed te combineren: van zen via voice dialogue naar loopbaancoaching. Ze doet dat op een rustige en prettige manier. Tijdens zo’n sessie realiseerde ik me dat ik al helemaal werkgelukkig ben.

Joke Tacoma, Tacomacoaching

Workshop bij Impact Hub Rotterdam

impacthublogo

“Hanneke heeft een erg goede voice dialogue sessie gedaan voor de Wake Up Hub, een activiteit iedere maandagochtend op de Hub om de week wakker en fris van start te gaan. Het heeft me inzicht gegeven in welke eigenschappen me verder helpen en welke me beperken in mijn werk. Ik ben er me teen mee aan de slag gegaan.”
Nynke Feenstra, The Hub, over de workshop ‘Aan de slag met een loopbaanvraag’ voor de Wake up Hub

“Door het vertrouwen dat Hanneke biedt, komen er stemmen van mezelf aan bod die ik maar zelden hoor. Door de heldere vragen van Hanneke hoor ik mezelf heldere antwoorden geven. Antwoorden waar ik meteen mee aan de slag kan. Dank je wel. ”
Mimi Slauerhoff over de workshop ‘Aan de slag met een loopbaanvraag’ voor de Wake up Hub

 

nolocWorkshop werkgeluk voor Kwaliteitskring De Hef van loopbaanprofessionals Noloc

Hanneke wisselde korte inleidingen over werkgeluk af met concrete oefeningen. Een praktische snelle manier van werken die ons inzichten leverde over subpersonen die meedenken en meepraten. Creatieve vorm van voice dialogue.

Dank je Hanneke!

Gudi Baars, Workspacecenter

De Broekriem Dordrecht

DeBroekriem logoHanneke gaf twee workshops in Dordrecht voor werkzoekenden van ‘De Broekriem’. In de ene workshop deden we korte opdrachten uit haar boek ‘Een 10 voor Werkgeluk’ en bespraken die met elkaar. De andere workshop was een ‘proefles’ mediteren. Daarbij ging Hanneke ook in op wat mediteren voor je kan doen, in de tijd dat je je oude baan bent kwijtgeraakt en je je nieuwe baan nog niet gevonden hebt. Er spelen dan waarschijnlijk allerlei gedachten en emoties. Die mogen er zijn. Meditatie kan je helpen om hiermee om te gaan. Dat vond ik een mooie aanvulling op het ‘reguliere’ aanbod van workshops bij De Broekriem.

Anja de Haan, werkzoekend en eventmanager bij De Broekriem in Dordrecht

Workshop Netwerken Hogeschool Rotterdam

hogeschoolrotterdam

“Hanneke heeft voor het keuzevak ‘Vrouw en Leidinggeven’ een workshop verzorgt voor studenten over netwerken.

Op een speelse wijze liet zij studenten ervaren hoe groot het eigen netwerk eigenlijk al was. Hanneke is hierin origineel en vindingrijk.”
Carola Roos, Kerndocent managementvaardigen, Hogeschool Rotterdam

Workshop elevator pitch voor Centrum Ondernemen in Delfshaven (COID)

coid“De workshop was constructief, inspirerend, inzicht gevend. Ik ga mijn pitch afschrijven en uitproberen.”
Andrea Addink, Delft

“Ook leerzaam om zelf feedback te geven aan anderen, daardoor ga je ook over jezelf nadenken.  Ik ga hier zeker mee aan de slag, ook omdat ik daadwerkelijk mensen moet benaderen om de theatertour rond te krijgen. Eerst goed oefenen en bewuster nadenken over mijn verhaal.”
Mick Pouwe, Bongo Matik

Workshop Elevator pitch voor RMC

rmc“Ik vond het interessant om bepaalde onderdelen die ik miste in mijn pitch toe te passen. Ik ga de pitch uitproberen bij de eerst volgende mogelijkheden.”
Willem Russell, RMC

 

talentplusWorkshop Netwerkstrategie voor TalentPlus Den Haag

“Workshop erg nuttig. Verandering van vrijblijvend netwerken naar concentieus/gericht/gecontroleerd netwerken. Meest zinvol was confrontatie met jezelf en min of meer oefenen met elevator pitch en ontvangst kruiwagens.” Lex van Houte

“Ik ga op zoek naar mijn 50 kruiwagens en hen actief benaderen. Leerzame en goede stimulans om meer aan de slag te gaan met netwerken.” Rob Eichholtz

“Zo’n netwerkrondje moeten we vaker doen.” Edgar van den Berg

“Ik heb 10 actiepunten geformuleerd en inspiratie opgedaan om er mee aan de slag te gaan. Ik vond het waardevol om meer focus te krijgen in mijn doelstelling en meer structuur aan te brengen in mijn zoektocht.” Annet Delsman

Workshop netwerken en werkgeluk voor TalentPlus  Den Haag

Hanneke verzorgde voor TalentPlus Den Haag, met gasten uit R’dam en Leiden, een uitstekende workshop over 4 soorten netwerkgesprekken! Tevens gaf ze een TED-presentatie over hoe je je eigen werkgeluk kunt bevorderen. We kregen feedback over ons sollicitatie”gedrag” en -strategien, die zij onderzocht aan de hand van een uitgebreide vragenlijst. Al met al een zeer brede en complete workshop, uitstekend verzorgd en voorbereid, met aan het slot zelfs nog een waardebon cadeau voor korting op een Werkgeluk Weekend. Heel veel dank Hanneke!

Frits Knijff

Workshop elevator pitch voor Vrouwenwoensdag

Hanneke verzorgde een hele inspirerendvrouwenwoensdage avond over de elevator pitch in het kader van VrouwenWoensdag. Een zorgvuldig goed gestructureerd programma, waarin veel geoefend werd. Hanneke creëerde een positieve sfeer zodat we elkaar goede feedback konden geven. Ik waardeerde haar eerlijke en zinvolle opbouwende kritiek, zodat ik direct aan de slag kon.

Margreet Molenaar

Interesse in een workshop, cursus of traject in jouw organisatie?

Bel me op 06 2277 0681 of mail naar hannekedijkman@newoptions.nl.

 

pan

Vond je dit waardevol? Delen is vermenigvuldigen!
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.