De coach

De coach

Coaching helpt om sneller en met meer plezier meer werkgeluk te vinden.

Het grootste voordeel van een coachingsgesprek of -traject ten opzichte van een werkgeluk weekend is dat we een intensiever één-op-één contact hebben, desgewenst over een langere periode. Jouw werkgelukvraag staat centraal. Of dat nu gaat om werkgeluk in je huidige baan of misschien in een volgende baan.

Gesprekken kunnen plaatsvinden in Rotterdam of op Skype. Vaak maken we kennis in Rotterdam en zijn (een deel van) de gesprekken daarna via Skype. Skype heeft het voordeel van efficiëntie (geen reistijd) en mijn ervaring is dat het net zo persoonlijk en constructief is. Al mis je dan de bijzondere sfeer van de ruimte waar ik je ontvang!

In een coachingstraject kunnen we:

De vier stappen naar werkgeluk toepassen, dus:

  • Onderzoeken hoe jij jouw werkgeluk kunt vergroten
  • Ontdekken aan wiens geluk jij wilt bijdragen op welke manier
  • Verkennen wat jouw kracht en kwetsbaarheden zijn en hoe je die optimaal kunt inzetten
  • Onderzoeken wat jouw persoonlijke leerdoelen zijn en hoe jij op een speelse manier kunt leren
  • Op pad gaan om te ontdekken wat jouw doelen zijn, op korte en lange termijn, qua werk en wellicht ook leven

In gesprekken reflecteren we op hoe jij denkt, voelt en welk gedrag jij hebt. We ontwikkelen actiepunten waarmee je in het dagelijks leven aan de slag kunt. We bedenken nieuwe ideeën voor obstakels die je tegenkomt op dit pad. Met mij als coach kun je genieten van het proces naar meer werkgeluk.

Op pad

hanneke_qualityEen traject kan bestaan uit één gesprek of kan langer zijn.

Het tarief voor particulieren die de kosten niet kunnen verrekenen of aftrekken is € 145,- per maand (incl. btw).

Het tarief voor coaching voor organisaties en anderen die de kosten kunnen verrekenen of aftrekken is € 195,- per maand (incl. btw).

Het tarief voor coaching voor minima en voltijd studenten (op vertoon van collegekaart) is € 75,- per maand (incl. btw).

Van deze tarieven kan in overleg en waar nodig, bijvoorbeeld in verband met de gewenste intensiteit van de coaching, worden afgeweken. Zie ook de voorwaarden en niet goed-geld terug garantie.

Interesse?

Bel me op 06 2277 0681 of email naar hannekedijkman@newoptions.nl,

Voor werkzoekenden adviseer ik gesprekken in combinatie met Solliciteren, het e-learning pakket. Combinatie van gesprekken met het werkgeluk weekend en een cursus meditatie zijn mogelijk.

 Ervaringen met coaching

Ik zet nu stappen in een richting die voor mijn eerst onbereikbaar leek

Ik heb 4 sessies met Hanneke gedaan in het kader van loopbaan coaching. Hanneke is een ervaren coach en wist mij met de juiste tools en vragen te laten nadenken over mijn loopbaan en werkgeluk. Ik ben erg blij dat ik dit traject met haar heb gedaan, omdat ik nu het vertrouwen heb om stappen te nemen in een richting die voor mij eerst onbereikbaar leek. En die eerste stappen zijn al genomen!
Pauline Krebbers, manager digital communications

Dát geven wat op dat moment nodig was

Guido schreef: Met alle energie en chaos die ik breng is het heerlijk bij jou een rustpunt en een anker te vinden. Stabiel, receptief en inventief in het aanreiken van inzichten, zienswijzen, en middelen voor zelfreflectie.
Het was een groot cadeau om zomaar 4x met jou te mogen filosoferen, denken en voelen over wat er allemaal mogelijk is.

Het heeft me geholpen te bepalen waar ik sta, waarheen ik zou kunnen groeien en vooral welke zaken ik nu eerst aan te pakken heb om die groei duurzaam mogelijk te maken. Ook bij jou vond ik de flexibiliteit en creativiteit om me dát te geven, elke keer, wat er op dat moment het meest nodig was.  En bovendien ben ik weer op het spoor van de oneindige bron van het zitten, van de ruggengraat-training, van mediteren. Wat een rijkdom!
In al je bescheidenheid en met je zachte coaching een geschenk van onschatbare waarde.

Guido Duba, Senior Projectcoördinator

Minder een probleemdenker

Hanneke is voor als mij Zen-Leraar, Werkgelukcoach en begeleider van Werkgelukweekenden erg waardevol. In mijn proces om meer rust te willen vinden, minder probleemdenker te zijn, heeft ze me erg geholpen met haar inzichten en vragen. Ik ben een (werk)gelukkiger mens geworden door de oprechte aandacht en de professionele begeleiding die in van Hanneke heb gekregen op mijn levenspad.
Judith Clement, beleidsadviseur/afdelingssecretaris bij Gemeente Rotterdam Sport en Cultuur.

jacqueline“Op cruciale momenten dreigde ik mijn motivatie te verliezen”

“In het voor mij pittige en lange re”integratie- en sollicitatieproces was Hanneke een enorme steun voor mij. Op verscheidene cruciale momenten waarin ik mijn motivatie dreigde te verliezen, wist ze mij steeds opnieuw te inspireren en leerde mij bij voorbeeld dingen vanuit een ander gezichtspunt te bekijken.  Niet alleen heb ik hierdoor nu een baan die echt bij mij past maar sta ik veel sterker in nieuwe (werk)situaties.”

Jacqueline Wanschers

Toen het zomer werd had ik bijna geen zin in de vakantie!

Michiel van Keulen“Vanuit een gevoel van onbehagen zag ik Hanneke’s aanbod op Linkedin rond werkgeluk. De omschrijving sloot aan bij mijn (gevoelsmatige) behoefte. Ik had het niet echt meer naar mijn zin op mijn werk. Ik kreeg klussen die ik niet echt interessant vond. Ik had steeds meer moeite de energie te vinden om er vol tegen aan te gaan. De crisis hielp natuurlijk ook niet mee.

Hanneke verraste met haar vragen en oefeningen. Op bijeenkomsten had ik vaak het idee: ”Waar gaat dit over?”, maar hield dan uit onzekerheid mijn mond. Hanneke leerde me dat in deze twijfel juist mijn kracht zit. Ik ging ‘domme’ vragen stellen die verrassend goed uitwerkten. Ik ging gewoon ‘doen’, kreeg minder schroom.

Tegelijkertijd stimuleerde Hanneke me om te ontdekken wat ik wel echt interessant vind. Dat is `social impact investing’. Ik zocht en vond de ruimte om hier actief stappen in te zetten. Ik ontdekte dat klussen die mij niet echt liggen, door collega’s juist interessant gevonden worden. Door meer klussen door te geven ontstond er tijd voor mijn nieuwe aandachtsveld.

Ik ontdekte een netwerk van gelijkgezinden, ging meer initiatieven nemen en meer creatief zaken oppakken. Zo leg ik met veel mensen contact en weet interessante partijen te verbinden. Ik sta meer open voor wat er om me heen gebeurt en handel er naar. Het werk werd steeds boeiender. Toen het zomer werd had ik bijna geen zin in de vakantie!

Hanneke stimuleerde me door me vrij te laten denken én door op de pijnpunten te duwen. Ze hielp me om van binnenuit de oplossingen te vinden. Ze biedt goede (reis)begeleiding, iedere keer andere eye openers die mij een groeiend bewustzijn gaven en me in beweging zetten. “Op een groeiende steen groeit geen mos” heb ik ooit iemand horen zeggen. De weg is ingeslagen en gaat dus door. Ik zal zeker teruggrijpen op de handreikingen die Hanneke heeft gegeven.”

Michiel van Keulen, beleidscoördinator investeringen bij Stadsontwikkeling, Gemeente Rotterdam

janna-identiteitGepaste dosis concentratie

Hanneke coachte mij in een beperkte tijdspanne. Het spiegelende effect van haar werkwijze gaf mij een gepaste dosis confrontatie om me verder te ontwikkelen. Ook stimuleerde ze me door haar oprechte interesse in en enthousiasme over mij en mijn werk. Krachtig van Hanneke vind ik: het stellen van de juiste vragen.

Janna Kool

Ik lig niet meer ‘s nachts te piekeren over mijn werk

Toen ik een negatieve beoordeling kreeg op mijn werk was dat schrikken. Na mijn afstuderen als fiscalist werk ik nu een paar jaar bij een gerenommeerd bedrijf. Ik kreeg te horen dat ik te veel fouten maak. Daar schrok ik van en dat maakte dat ik slecht sliep, mijn concentratie verminderde en daardoor nog meer fouten maakte. In een paar gesprekken leerde Hanneke me omgaan met kritiek, fouten te relativeren en na te denken over waar ik goed in ben.

Het resultaat is dat ik nu ’s nachts minder wakker lig, minder pieker én echt minder fouten maak op mijn werk. Mijn leidinggevende is nu een stuk positiever over mijn werk. Hanneke luisterde goed naar me en gaf me oefeningen die goed aansluiten bij de punten waar ik tegenaan liep. Op haar site staan vooral aanbevelingen van wat oudere mensen, maar ik kan haar ook van harte aanbevelen voor starters.

Fiscalist (27 jaar jong)

Berg omgevormd tot kleine drempels waar ik makkelijk overheen kon stappen

“Toen ik bij Hanneke kwam had ik meerdere bore-outs [soort burn-out, van verveling HD] achter de rug, wat echt funest is voor een positief werkgevoel. Ik zocht specifiek begeleiding om te ontdekken welk werk echt bij me past. Ik wilde vanaf een soort nulpunt kijken naar wat ik wil. Hoewel ik hoogbegaafd ben en een hele goede analist was deze zoektocht als een berg waarvan ik niet goed wist waar te beginnen.

Met Hanneke’s coaching hebben we die berg omgevormd tot kleine drempels waar ik makkelijk overheen kon stappen. Het e-learning pakket had daarbij leerzame oefeningen en zette me echt aan het werk. Ik heb ook meegedaan aan een paar online bijeenkomsten met andere klanten. Die waren leuk om te doen en ik vond de wederkerigheid erg fijn.

Ik heb nu gekozen voor een heel ander soort werk en heb concrete stappen gezet om dat te gaan realiseren. In plaats van het keurslijf waarin ik zat kies ik nu voor functies waarbij ik andere kanten van mezelf kan inzetten en waarin veel meer afwisseling zit. Ik ben blij dat ik Hanneke heb ingeschakeld!”

V.E, Amsterdam

Het bleek dat solliciteren leuk kan zijn

“Na maanden solliciteren begon de moed in mijn schoenen te zakken. Toen kwam ik op het spoor van de New Options Werkcirkel. Het bleek dat solliciteren leuk KAN zijn. Ik vond er noodzakelijke, nuttige en bruikbare informatie, op een gestructureerde wijze. Je start met een zelfonderzoek, doet inspirerende en leuke oefeningen, netwerkt via social media. Met tips over sollicitaties en met begeleidende gesprekken is het me al gelukt om opgenomen te worden in een interessante pool van managers!.

Of je nu vanuit het buitenland weer op de Nederlandse markt binnen wilt komen of gewoon aan een nieuwe uitdaging toe bent, mijn advies is: ga met de New Options Werkcirkel aan de slag.”
Een manager zorg met meer dan vijftien jaar ervaring in binnen- en buitenland

 mariekeJezelf overtuigender presenteren bij sollicitaties

“Toen ik Hanneke benaderde was ik al aan het solliciteren. Ik kon niet kernachtig formuleren wat ik wilde. Ik was niet tevreden over hoe ik bezig was en wilde beter in mijn vel zitten. Ik gaf aan dat ik een stok achter de deur nodig had. We spraken in ieder gesprek af welke acties ik wilde ondernemen. Hanneke liet me dan niet wegkomen met smoesjes. Lees verder over Marieke Kruitwagen

“Hanneke is een scherpzinnige coach, die goed ziet waar je een verbeterslag kunt maken tijdens het solliciteren. Door haar adviezen en begeleiding zul je jezelf overtuigender presenteren bij sollicitaties.”

B.

Dorine Esser schreef drie artikelen over haar zoektocht naar werk:

Dorine Esser

  • “Door een zeer gevarieerde carrière en het verlies van een droombaan, stond ik anderhalf jaar lang met keuzestress en lege handen te staren naar werkaanbiedingen totdat er zomaar ineens een mailtje van New Options mijn mailbox invloog. Lees verder.
  • In het tweede artikel pakt Dorine suggesties voor meer sporten en mediteren op. Wat dat voor effect heeft, lees het hier.
  • In het derde artikel beschrijft ze het aanbod dat ze kreeg: “Wil je naar de meest exclusieve plaatsen ter wereld reizen? Ben je bereid ten allen tijden een koffertje klaar te hebben staan en meteen te vertrekken als je dat gevraagd wordt”. Plus het gesprek dat ze daarna met mij had en wat daar de gevolgen van waren. Lees meer.

Beter omgaan met autoritaire types

Toen ik ontslagen werd en een bedrag meekreeg voor coaching wilde ik daar twee dingen mee doen. Ten eerste wilde ik mijn cv versterken. Hanneke gaf praktische tips over mijn cv en het solliciteren. Ook uit haar e-learningpakket van de New Options Werkcirkel haalde ik veel kennis/tools. Ten tweede wilde ik beter leren omgaan met autoritaire types. Ik werk in een mannenwereld en als jonge vrouw vind ik het soms lastig om Lees verder

Ik verwachtte een soort toverformule

“Door mijn voormalige werkgever werd een traject naar keuze aangeboden. Na diverse gesprekken heb ik voor New Options gekozen. Hanneke’s aanpak leek mij anders dan de anderen. Vernieuwend en best eng. Niets voor mij maar ik wilde graag de uitdaging aangaan.

Tijdens het traject heb ik diverse keren aangegeven dat ik wilde stoppen. Ik had niet echt het idee dat het iets opleverde. wat het zou moeten opleveren had ik toen niet eens kunnen zeggen . Misschien verwachtte ik een soort toverfomule waarmee ik snel weer aan het werk zou komen.

Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik toen de keuze voor New Options/Hanneke heb gemaakt. Ik durf “Lees verder

Net een negatieve beoordeling gehad

“Toen ik bij Hanneke kwam had ik net een negatieve beoordeling gehad van mijn werkgever. Ik kreeg veel kritiek over me heen, ik zou op alle gebieden niet goed functioneren. De eisen op mijn werk lagen hoog. Met sommige collega’s voelde het als thuis, met anderen had ik een strikt professioneel contact. Ik overwoog om ander werk te zoeken, maar wist niet zo goed wat dan.

In de coaching hebben we gekeken wat mij gelukkig zou kunnen maken in werk. Ander werk was echt een optie. Daarnaast gaf Hanneke me lees verder”

Er zijn maar weinig vacatures in mijn richting

michelle

“Toen één van mijn contracten niet verlengd werd kwam ik bij Hanneke terecht. Mijn contract bij een andere werkgever liep gelukkig nog wel door. Toch voelde ik een deuk in mijn ego, door alle verwikkelingen voelde ik me niet gewaardeerd. Ik vertelde Hanneke dat ik graag een nieuwe richting in mijn werk wilde. Ik had echter geen idee hoe ik dat zou kunnen aanpakken.

Ik ben gepromoveerd psychologe, heb onderzoek gedaan naar verplaatsingsgedrag van mensen en wilde graag verder in die richting. Daar zijn maar weinig vacatures in, ik had geen ervaring met netwerken naar werk en ik vond het moeilijk om mezelf te ‘verkopen’”. Lees verder over Michelle Doumen

“Hanneke made me believe again.

Short but I think it tells everything.”
Expat / Manager, kwam vanuit ziektewet voor coaching

wilmaHet beviel me absoluut niet meer

“Toen ik bij New Options terecht kwam had ik net een reorganisatie achter de rug en zat in een baan die niet bij me paste, daarnaast had ik besloten om ontslag te nemen in deze onhoudbare situatie. Mijn overwegingen hierbij: niet geschoten altijd mis… Ik wilde heel graag en was bereid er voor te doen, mijn zelf-regie was top in orde, waardoor ik op dit gebied geen belemmeringen had op te ruimen.

Ik voelde me voor 100% gemotiveerd om iets aan mijn werksituatie te veranderen, omdat ik wist dat ik anders ziek zou worden. De context waar in ik me dagelijks begaf, beviel me absoluut niet meer.” Lees verder over Wilma Eleveld

 Mijn sector bevond zich in een krimpfase

“Toen ik bij Hanneke kwam was ik al ruim een jaar werkeloos en de sector waarin ik altijd werkzaam ben geweest bevond zich in een krimpfase. Ik wilde me heroriënteren op de arbeidsmarkt. Hanneke heeft me geholpen om de zaken die ik belangrijk vond  op een rijtje te zetten. Wat wil je bereiken, wat vind je belangrijk in je werk, wat zoek je? Ze is heel nuchter en dwong me om goed na te denken over de stappen die ik wilde nemen. Zo dacht ik er aan om een eigen bedrijfje op te starten met het bouwen van websites. Hanneke weet heel goed aan te geven waar je dan aan moet denken. Doe eerst research en vooral ga praten met mensen die zo’n stap al genomen hebben.

Het meest aantrekkelijke aan Hanneke vindt ik dat ze kritische vragen stelt zoals: als je verder gaat op dat pad, denk je dan dat je over zes maanden nog voldoende uitdaging hebt in het werk? Ze zoekt ook in haar eigen netwerk naar mensen, werkgevers die wellicht iets voor je kunnen betekenen.

Inmiddels heb ik weer een functie gevonden in de sector waar ik in het verleden ook gewerkt heb.
Hanneke is een prettige en doortastende coach. Ik raad coaching door haar zeker aan!”
E., financieel specialist uit de Randstad.

De frustrerende kanten van de zoektocht

“Hanneke is een warm mens bij wie ik mij fijn bij voelde om ook de frustrerende kanten van de zoektocht naar mijn niche aan toe te vertrouwen. Ik voelde mij nooit veroordeeld en kreeg ook nooit het gevoel dat ik dingen niet goed aanpakte of een verkeerde perceptie had. Zij bood simpelweg een alternatieve visie aan, waarvan ik dan dacht “goh, zo kan je er ook inderdaad over denken of iets doen”.

Ik zou Hanneke dan ook zeker willen aanbevelen als loopbaancoach. Zij kan toch een bepaald inzicht geven in hoe men naar eerdere “negatieve” ervaringen kan kijken en hoe men jezelf als “merk” op de markt kan zetten. Verder is het soms gewoon ook fijn om iemand over het hele loopbaanproces te kunnen vertellen zonder de waardeoordelen en adviezen van vrienden en familie.”

Susanna Neleman, Social science research, sustainability, CSR, certification, ecotourism, non-timber forest products, conservation, protected areas

Ik heb nooit echt een voorkeur gehad

“Door economische omstandigheden is na negen jaar mijn functie komen te vervallen. Echter heb ik nooit een échte voorkeur gehad voor een bepaald beroep. Gezien de situatie had ik het idee dat ik enige keuzevrijheid had in het bepalen van een studie- of beroepskeuze, maar dat ik simpel weg niet wist welke kant ik op moest gaan.

Door het coachingstraject van Hanneke, ben ik er door middel van opdrachten stapsgewijs achter gekomen waar mijn werkelijke passie ligt op het gebied van werk. Vragen als “Welke competenties gebruik je graag?” of “Wat zijn de waarden die voor jou belangrijk zijn?” hebben ervoor gezorgd dat ik de hoofdvraag “Bij welk beroep past mijn passie?” heb kunnen beantwoorden. Deze uitkomst, samen met het opstellen van een goede en opvallende sollicitatiebrief en CV hebben ervoor gezorgd dat ik binnenkort vol enthousiasme ga starten bij mijn nieuwe werkgever!

Door de gesprekken met Hanneke, de opdrachten en de zencursus heb ik zelfinzicht verworven, waardoor ik de juiste beroepskeuze heb kunnen maken.”

mevrouw J.

Nieuwe ideeën en energie

“Door de juiste vragen te stellen en zich goed te verplaatsen in mijn situatie heeft zij ervoor gezorgd dat ik in het gesprek nieuwe ideeën en energie heb opgedaan. Haar coaching beperkt zich niet tot het gesprek, maar helpt je ook op weg zelf wegen te ontdekken middels literatuur en ervaringen van anderen.”
Hong Yang Oei,  Consultant Supply Chain Management and Sourcing bij PwC Advisory Netherlands

Ik heb een nieuwe baan en nog veel belangrijker: ik ben gestopt met roken

“Hanneke weet heel goed de latente behoeftes boven water te krijgen en gaat daar doelgericht mee aan de slag. Het primaire doel van het vinden van een nieuwe baan is geslaagd -maar voor mij persoonlijk nog veel belangrijker- is dat ik gestopt ben met roken, begonnen met hardlopen met een andere, frisse mindset in het leven sta. Hanneke is een prettig mens met een bijzonder scherpe focus waar ik veel inspiratie uit heb geput.”
Nanouk de Bruin, jongerenwerker bij Stichting Welzijn Albrandswaard

Goud waard

Hanneke  is sterk in het bieden van  concrete en praktische ondersteuning bij het vinden  van  een nieuwe werkbestemming. Haar goed gedocumenteerde instrumenten bieden structuur en helpen om je zoekproces in duidelijke stappen in te delen.  Vooral voor het slim inzetten van je netwerk bij het vinden van vacatures en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken zijn Hannekes tips goud waard. ”
Josephine van den Bogaard

Ik kan beter relativeren en in het moment leven

“Na een periode thuis ben ik nu, via een contact van Hanneke, weer aan het werk. Ik heb de coaching bij Hanneke Dijkman als zeer prettig ervaren. Hanneke creëert een veilige omgeving door haar vertrouwen, support en rust. Hierdoor werd het voor mij een stuk gemakkelijker om moeilijke zaken bespreekbaar te maken en doelgericht aan mijn zelfinzicht te werken. In de afgelopen maanden is mijn zelfinzicht een stuk gegroeid, Hanneke beschikt over zeer effectief en duidelijk oefenmateriaal en daarnaast heeft ze de beschikking over vele interessante boeken die je altijd kunt lenen. Ook de opdrachten die Hanneke meegeeft aan het eind van een coachingsgesprek zijn duidelijk en doelgericht. De coachingsgesprekken zijn gestructureerd, opbouwend en duidelijk. Ook de combinatie met zen heeft mij erg geholpen, juist door de zen kan ik beter relativeren en in het moment leven.  Ik ben zeer tevreden over het coachingstraject, ik ga Hanneke zeker missen!”
F.R., Accountmanager

Ongepland sabbatical

“Ik werd werkzoekend na het aflopen van een derde tijdelijk contract. Hanneke coachte mij met behulp van haar prachtige instrumenten, attente en persoonlijke aandacht, stimulans en feedback. Dit hielp mij een baan te vinden die past bij mijn capaciteiten en passies.

Hanneke sluit in haar benadering aan bij wie je bent los van geloofsovertuiging. Een kennismaking met zenmeditatie staat open voor wie dat wil…..maar is beslist een aanrader.
Met haar professionele, doelgerichte en spiegelende ondersteuning droeg Hanneke bij aan mijn zoekproces naar werk en kennis van het werkveld, maar ook aan het vergroten van mijn zelfkennis mijn groeiproces als mens.
Ik kijk met een tevreden gevoel terug op deze periode die ik gaandeweg ben gaan ervaren als een ongepland sabattical.”
Dineke Schaaphok, Casemanager Dementie bij Lelie zorggroep

Meer focussen

“Hanneke heeft me gestimuleerd om op een constructieve manier uit te zoeken welke zaken voor mij belangrijk zijn. Ze zette me aan om meer te focussen op wat ik wilde. Naar aanleiding hiervan kon ik doelgerichter op zoek naar een baan. Een baan in een ander werkveld.  Hanneke gaf goede feedback tijdens het zoekproces. Toen het duidelijk werd wat ik wilde, ben ik via een contact van Hanneke aan mijn huidige baan gekomen, die erg goed bevalt.”
Inge Kuiperij, NT2 trainer bij Sagenn.

 Analytisch sterk en attent

“Met Hanneke’s coaching heb ik scherper gekregen wat mijn manier van werken is, hoe ik de sterke punten kan versterken en de valkuilen beter kan vermijden. Daardoor kon ik me ook beter presenteren en wist in korte tijd een nieuwe goed passende baan te vinden. Hanneke is analytisch sterk en attent en ik kijk met plezier terug naar het traject. “
Jos Kooman, senior consultant HRM bij de Besturenraad.

 22 jaar in één minuut

“Hanneke heeft me geleerd om mijn 22 jaar werkervaring sterk naar buiten te brengen, o.a. door een “elevator pitch” van één minuut, waarin ik heel duidelijk verwoord waar ik goed in ben en wat ik wil.”
Robert Barnstijn, allround process engineer, Koppert Biological Systems

 Mee veren

“Hanneke luistert goed en wist mij een spiegel voor te houden. Ze was altijd bereid en in staat om met me mee te veren, zonder zich mee te laten voeren. Daardoor ontwikkelde ik een effectievere manier van werken en weet nu in mijn nieuwe baan goed in balans te blijven.”
A., productmanager bij een ingenieursbureau.

 Nog nooit gesolliciteerd

“Met elf jaar werkervaring had ik nog nooit gesolliciteerd. Hanneke hielp me met een cv en een linkedin profiel en stimuleerde me om te gaan netwerken. Door het netwerken vond ik een baan die mooi aansloot bij mijn eerdere werkervaring en het mogelijk maakt om me verder te ontwikkelen. Hanneke is constructief en meedenken, prettig om mee te werken.”
Dinko Kajmovic, coördinator projecten bij Sezer Consult.

 Mijn leerlingen en collega’s hebben er baat bij

“Ik benaderde Hanneke omdat ik me wilde oriënteren op ander werk, intern of extern. Hanneke heeft me geholpen om de rode draden te zien in mijn werk tot nu toe. Eigenlijk bleek dat er veel positieve kanten aan mijn werk waren. Wat ik lastig vond was om af te bakenen, daardoor kostte mijn werk te veel energie.

Door de coachinggesprekken, oefeningen, rollenspellen en meditatie heb ik beter leren afbakenen. Het lukt me nu om duidelijker kaders aan te geven, op tijd te delegeren, feedback te geven en aandacht te hebben voor mijn gesprekspartners. Ook heb ik nu mijn functie uitgebreid. Ik heb nu weer plezier in mijn werk en daar hebben mijn leerlingen en collega’s ook baat bij.”
Christine Dandois, docent. coach  en stagebegeleider  Albeda college

Altijd alternatieven

“Hanneke is een bijzonder coach voor mij geweest. Zij maakte gebruik van verschillende methodes om me tijdens het programma te helpen (oefening met een acteur om een sollicitatie gesprek te voorbereiden, zen meditatie, workshops, individueel afspraken). Ik heb met haar een positieve ervaring gehad want zij steunde me in verschillende aspecten om een werk te vinden. Hanneke geeft me steeds handige advies, tips, informatie over de arbeidsmarkt. Ik heb met veel plezier het programma met haar gevolgd want zij had altijd met een positieve attitude over mijn kansen en de alternatieven van de arbeidsmarkt . Op dit moment heb ik werk als docent Spaans bij Volksuniversiteit gekregen en ik heb andere mogelijkheden om werk te vinden.”

Carolina Castro Plaza, docente Spaans

 Tennisbalkanon

“Hanneke biedt een doorwrocht coachingstraject. Alle opdrachten/oefeningen grijpen mooi in elkaar. Door het formuleren van de STARR voorbeelden werd ik me ervan bewust waar mijn sterke punten liggen, er kwam zo meer lijn in mijn cv. Ook kan ik in sollicitatiegesprekken beter mijn meerwaarde vertellen. Hanneke biedt coaching op maat.

Voor mij was het leren mediteren een eye-opener. Het was altijd alsof ik een tennisballenkanon voor me had dat me bekogelde met ballen. Nu weet ik dat ik terug mag en kan slaan, of sommige ballen mag ontwijken. Ik heb enorm veel geleerd van de boeken die Hanneke mij uitleende, de voice dialogue techniek en het leren feedback geven. Dit bleek ook in privé aangeleden heel zinvol te zijn. Daarnaast heb ik het persoonlijk als heel prettig ervaren om met Hanneke dit traject te doorlopen.”
Anoniem

Referenties van deelnemers aan de teleseminar training netwerken (op aanvraag te organiseren)

Van een haat-liefde verhouding met netwerken, tot het leuk vinden ervan en in beweging komen. Dat is voor mij het belangrijkste dat ik uit de netwerktraining heb gehaald. De training zit heel goed in elkaar, met een scala aan veelzijdige en leuke instrumenten die je kunt gebruiken. In je eigen tempo en op je eigen manier kun je komen tot een interessant netwerk dat wellicht leidt tot die 1e leuke baan.

Mijn overtuiging is dat netwerken zoals Hanneke het aanbiedt, ook daadwerkelijk
werkt. Zowel in het scherper krijgen van je arbeidsmarktdoelstelling als het aanboren van nieuwe kansen. Dank je wel Hanneke! Verder is Hanneke gewoon een oprecht geinteresseerd en prettig mens.
Marieke Kruitwagen, gemeente Duiven

“Hanneke heeft mij geholpen om netwerken leuk te gaan vinden, en over de drempel heen te stappen om mensen te benaderen. Netwerken heeft voor mij leuke en interessante ontmoetingen met mensen opgeleverd, meer inzicht in de arbeidsmarkt en meer zicht op mijn sterke kanten.

Via mijn netwerk heb ik een tip gekregen over een vacature die ik niet had gezien. Netwerken is een vaardigheid die je moet leren, en het teleseminar van Hanneke heeft daaraan zeker bijgedragen. Het is een effectieve manier om de vaardigheid te leren, in een groep uit te wisselen en je doelstelling aan te scherpen, tegen een zeer redelijke prijs. Ook de tips voor het versterken van je fysieke en mentale condities waren zeer waardevol!”
Jacqueline Ridder, Leerbegeleider/adviseur leren en ontwikkelen

“Hanneke Dijkman heeft een zeer interessant, compact maar uitgebreid online netwerktraject ontwikkeld. Wat mij het meest positief heeft verrast is de ontzettend goede prijs- kwaliteitverhouding. Voor een schappelijke prijs leer je alle facetten die komen kijken bij het vergroten van je netwerk en het vinden van een nieuwe baan en geeft ze je de (uitgebreid opgezette) instrumenten om je doel te bereiken. Ik heb nog niet eerder zo’n zorgvuldig opgezet pakket van tools en theorie gezien!”
Daniël Put, procesanalist, Breda

“Toen ik met de training begon, zag ik netwerken vooral als nieuwe mensen leren kennen op netwerkbijeenkomsten. Op zulke bijeenkomsten vond ik het soms lastig om de eerste stap te zetten. Als ik contacten legde, wist ik niet goed wat ik dan verder kon doen om een band op te bouwen.

Ik had wel vrienden verteld dat ik werk zocht, maar niet precies wat ik dan zocht. Ik besefte dat netwerken nodig was om werk te vinden, maar dat ik echt niet wist hoe te netwerken. Een vriendin raadde me de training aan en ik schreef me in.

Door de training is er een wereld voor me open gegaan. Ik vertel nu vrienden en kennissen wat voor werk ik precies zoek. Zo kreeg ik in een week tijd tien tips! Ik leg systematisch contacten en ga meer een gesprek aan met mensen, waardoor er echt contact ontstaat. Zo heb ik al met veel nieuwe mensen kennis gemaakt en ben ik nu al vacatures op het spoor gekomen. Ik heb ook geleerd hoe ik koud mensen kan benaderen en dat contact op kan bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat ik binnenkort werk vind. De training was een echte eye opener en ik raad hem aan voor iedereen die werk zoekt.
Lucia van Straaten, interieurarchitect, Rotterdam

“Bij netwerken had ik het beeld van ondernemers die naar netwerklunches gaan. Echter, via sollicitatiebrieven kwam ik nergens binnen vanwege het grote aantal kandidiaten. Ik hoorde steeds vaker dat netwerken een goede manier was om vacatures te vinden, dus gaf ik me op voor de training.

Ik zie nu echt het nut in van netwerken. Ik praat nu nog meer met vrienden en bekenden over het werk dat ik zoek. Zo hoorde ik ‘toevallig’ dat een buurmeisje goede contacten heeft met een personeelsafdeling. En een vriend tipte me dat zijn bedrijf een P&O-er zoekt. Een oud-klasgenootje en een neef wezen me op vacatures. Ook bel ik nu makkelijker naar aanleiding van vacatures. Zo heb ik al een paar gesprekken met recruiters gehad. Vond het ook heel nuttig om te oefenen met de andere deelnemers tijdens de teleseminars en ook daarbuiten. Doordat we vier wekelijkse bijeenkomsten hadden, kreeg ik echt de vaart erin. Ik ben er nu van overtuigd dat netwerken nuttig is en mij dit mede daardoor spoedig aan die ene leuke baan zal helpen.
G.B., HR-adviseur

“Toen ik Hanneke’s mail zag over de teleseminar training netwerken triggerde dat me. Ik hikte erg aan tegen netwerken en vond dat ik er gewoon werk van moest maken. Eerder heb ik wel boeken gelezen als “Netwerken werkt” maar dat leidde er niet toe dat ik nu ging netwerken. De afgelopen weken heb ik echt geleerd hoe ik mensen makkelijker kan benaderen, zoals vaders en moeders op het schoolplein en ook mensen die ik via Linkedin tegenkom. Ik heb ook geleerd dat ik veel meer uit Linkedin kan halen. Verder was Hanneke’s commentaar op mijn elevator pitch een eye opener. Meer energie kreeg ik ook door het inventariseren van mijn sterke punten. Alles was erg helder, praktisch en goed verzorgd en dat gaf me vertrouwen. Ik voel me nu echt sterker én ik ben echt in beweging gekomen!
Kathy

“Toen ik begon aan de training bij Hanneke was ik al een half jaar actief aan het netwerken. De training heeft me er van bewust gemaakt dat ik nog concreter mijn netwerk kan vertellen waar ik naar op zoek ben. Ook lukt het me nu beter om uit te leggen waar ik goed in ben; Hanneke maakte duidelijk dat juist voorbeelden van kleine acties veel kunnen zeggen. Leuk is verder dat ik nu bewuster zie hoe ik mensen in mijn netwerk aan elkaar kan koppelen. Door de training ben ik me meer bewust geworden van hoe netwerken werkt.
Ondertussen ga ik door met Hanneke’s oefeningen om als vanzelfsprekend te netwerken.
Astrid Hölzer, landschapsarchitect”

waar wil jij naar binnenReferenties e-outplacement

“Mijn contact met Hanneke was kort maar krachtig. Hanneke is een goed luisteraar en heeft een groot inlevingsvermogen. Haar adviezen zijn dusdanig concreet en hanteerbaar dat ze je snel een stap verder helpen.”
Geneviève Verberk, stafmedewerker beleid gezondheidszorg

“Hanneke zoekt mee om je verhaal nog scherper op papier te krijgen. Dat helpt zeker! Ook de documenten met tips zijn goed bruikbaar.”
Sander (schakelde Hanneke in om een overtuigende sollicitatiebrief en cv te schrijven en werd daarop uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek)”

“Hanneke: sensitief, empathisch, krachtig, zorgzaam, vasthoudend, veelzijdig en toegewijd. Wat wil je nog meer?”
LvdW

“Hannekes e-outplacement is van hoog niveau en heeft een hoge kwaliteit. Als hoogopgeleide medewerker met ervaring in dit gebied heb ik toch enorm veel gehad aan haar opdrachten. Ze hielpen me in mijn kracht te komen en er werd een groot beroep gedaan op mijn eigen verantwoordelijkheid. Ook haar feedback getuigde van een grote investering op hoog niveau.” Anoniem

“Toen Hanneke me vroeg om haar e-outplacement instrumenten uit te proberen was ik niet actief naar ander werk. Grappig genoeg ging ik door haar oefeningen wel nadenken over welke situaties ik trots op was. Die situaties kwamen in mijn huidige functie niet echt voor. Ik greep terug naar eerdere ervaringen en de conclusie dat een baan weer dichter bij de inhoud drong zich op. Precies op dat moment werd ik benaderd voor ander werk en dat heb ik geaccepteerd. ”
Hennie van de Mortel, extern begeleider/coach bij The Busy People

Vond je dit waardevol? Delen is vermenigvuldigen!
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.