Contact

you are here rotterdam kruiskadeIk weet het niet

Een zenmeester kwam bij de keizer van China. Die vroeg hem: “Wie bent u?” Hij antwoordde: “Ik weet het niet”.

Ten diepste zijn we misschien wel onze verlangens, onze dromen. Mijn droom is om een bijdrage te leveren aan meer werkgeluk en natuurlijk aan geluk in het algemeen.

Zoek jij (nog) meer werkgeluk?

Werk is voor velen inspirerend, verrijkend, verbindend. Nieuwe ontwikkelingen kunnen maken dat je weer op zoek wilt gaan. Hoe kan ik constructiever omgaan met mezelf, met anderen, met wat er op me af komt? Zit ik nog op de goede plek, of zou ik ergens anders meer kunnen bereiken, meer kunnen betekenen?

Tegelijk is de werkplek ook de plek waar pijn wordt geleden: conflicten, gefrustreerde ambities, eenzaamheid (het is niet alleen ‘lonely’ aan de top), stress, burnout én bore out. Het gevoel niet op de juiste plek te zitten. Nog meer pijn is er bij ontslag, bij werkloosheid, bij steeds weer afgewezen worden.

Vier stappen naar een 10 voor werkgeluk

De vier stappen naar werkgeluk helpen om constructief om te gaan met alles wat we op ons werkpad tegenkomen.

  • stap 1: Anderen én jezelf gelukkig maken
  • stap 2: Ontdek je kracht en je kwetsbaarheid
  • stap 3: Leer speels en leer bewust
  • stap 4: Stel doelen en geniet je hier en nu

Aan de hand van die vier stappen (zie ook de filmpjes of het inkijkexemplaar van het boek) leer ik je graag hoe om te gaan met wat er op je pad komt. Zodat het duidelijker voor je wordt hoe je anderen en jezelf wat gelukkiger kunnen maken. Zodat je jezelf ten diepste beter leert kennen én oude patronen kunt loslaten en nieuwe kanten van jezelf kunt ontwikkelen. En je leert steeds opnieuw creatief te kunnen reageren op alle veranderingen die op je afkomen, waarmee je eigen rol in deze wereld steeds een beetje duidelijker is.

Dit pad is natuurlijk intensief én tegelijkertijd ook een boeiend, spannend proces! De vier stappen naar werkgeluk bieden dus handvatten om een nieuwsgierige, milde manier in het werk te staan. Werken als pad naar geluk. Geluk voor jezelf én de mensen om je heen. Een pad dat dus steeds doorloopt. Want die 10 die kan er zeker zijn, maar kan die er echt zijn als je ziet dat die er voor anderen nog niet is?

De vorm

Kies welke vorm bij je past: het boek, een werkgeluk weekend, één-op-één (skype) coaching of misschien wel zen-meditatie. Of, nog beter: bel of mail me voor een kennismaking: 06 2277 0681, of hannekedijkman@newoptions.nl. Ook voor in-company werkgeluk.

Mijn eigen pad

HannekeDijkmanZelf heb ik met veel plezier gewerkt in Afrika en Nederland. In Afrika werkte ik als econoom (universitair docent en micro-finance). In Nederland werkte ik als senior consultant bij een van de big four, als projectleider in de non-profit en als beleidsadviseur bij de overheid. Voor meer details, zie mijn Linkedin-profiel.

Tegelijkertijd was het ook een zoektocht. Wat doe ik na zeven jaar Afrika in Nederland? Wat doe ik als ik thuis zit met RSI? Wat doe ik als de organisatie waar ik werk wordt opgeheven? Wat doe ik als ik me niet gelukkig voel in mijn baan?

Ik deed een opleiding als senior loopbaancoach/councellor, trainde me in voice dialogue en volgde de opleiding voor zenleraar. Sinds 2006 zet ik me in als loopbaancoach, binnen New Options for Professionals en New Options for Dutch Repats) en sinds 2014 ook onder de titel Een10voorwerkgeluk.nl. Sinds 2010 geef ik daarnaast zenles bij zen.nl in Rotterdam, Dordrecht, Breda en nu ook in mijn eigen zendo in Rotterdam Zuid.

Mijn eigen ervaring, mijn ervaring met vele klanten en de zenlessen die ik volg en geef, leerden me dat werkgeluk deels te maken heeft met het werk. Tegelijkertijd hangt werkgeluk hangt samen met de ‘mindset’ waarmee we naar ons werk gaan. Die mindset is flexibel. Je kunt leren gelukkig te zijn op je werk. Het is een kwestie van doen en van zijn.

Keurmerk Loopbaanprofessional NolocDe vier stappen naar werkgeluk geven daarbij houvast. Zo leerde ik vele werkenden en werkzoekenden om meer werkgeluk, meer geluk te ervaren.

Als je tot hier hebt gelezen, dan maak ik graag kennis. Bel je me op 06 2277 0681 of mail naar hannekedijkman@newoptions.nl?

 

Delen? Contact houden? Nieuwsbrief?

hanneke_quality

Raakt mijn verhaal je? Wil je het delen met anderen? Bijvoorbeeld via de social media buttons.

Ik nodig je van harte uit om een connectie te maken op Linkedin of om me te volgen op Twitter.

Direct contact? Bel me op 06 2277 0681 of email hannekdijkman@newoptions.nl

En/of meld je voor mijn nieuwsbrief:

Ja, stuur mij de nieuwsbrief van Een10voorwerkgeluk

E-mail

Voornaam
je gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Een10voorwerkgeluk is een initiatief van New Options, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel: Inschrijvingsnummer 2440 5273.

Adres: Weipoort 31, 3075 EW Rotterdam. Goed bereikbaar met OV en auto.

Algemene voorwaarden, klachtenregeling, privacyreglement.

naar-het-boek

 

 

Vond je dit waardevol? Delen is vermenigvuldigen!
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email